Nieuw autopsierapport verwerpt politietheorie dat Ronald Greene stierf door een auto-ongeluk

Een nieuwe autopsie verwerpt de theorie van de staatspolitie van Louisiana dat Ronald Greene stierf aan verwondingen als gevolg van een auto-ongeluk, meldt NPR. Volgens de nieuwe forensische beoordeling verkregen door de FBI, was de doodsoorzaak van Greene een reeks factoren, waaronder troopers die hem herhaaldelijk op het hoofd sloegen, hem langdurig in bedwang hielden en zijn gebruik van cocaïne. De kleine auto geld was niet een bijdragende factor in zijn dood.

 

Nieuwe recensie

De nieuwe recensie verwijdert niet alleen de crash, maar ook het “geagiteerde delirium” van de lijst met oorzaken in de oorspronkelijke autopsie van Greene. De nieuwste verkeersborden vind je online. Mona Hardin, de moeder van Greene, hoopt dat het nieuwe rapport de zaak dichter bij de rechter brengt “zodat ik mijn zoon kan laten rusten”, eraan toevoegend dat ze zijn gecremeerde resten nog moet begraven. “Dit ding is zo gek geweest. Niemand heeft naar behoren gerouwd.”

 

Rafael Goyeneche, een voormalige officier van justitie die nu aan het hoofd staat van de Metropolitan Crime Commission, merkte op dat de nieuwe doodsoorzaak het nog waarschijnlijker maakt dat officieren van justitie ernstige aanklachten zullen indienen tegen de staatstroopers. “Dit rukt het tapijt van onder de verdedigingsclaim dat het ongeluk zijn dood heeft veroorzaakt en dat de afranselingen niet zo ernstig waren,” zei hij.

 

 

Geen verdere informatie

Een woordvoerder van de Louisiana State Police zei dat het bureau “geen verdere informatie heeft gekregen over het lopende federale onderzoek”, maar blijft meewerken. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Justitie weigerde te spreken over een lopend onderzoek, maar voegde eraan toe dat als het bewijs schendingen van de wet aan het licht brengt, het ministerie “alle passende maatregelen zal nemen”.

 

Op 10 mei 2019 leidde Greene, nadat hij niet was gestopt voor een verkeersovertreding, troopers op een snelle achtervolging in het noorden van Louisiana. Aanvankelijk vertelden de autoriteiten de familie van Greene dat hij stierf nadat hij tegen een boom was gebotst. In een officieel rapport beschreef de lijkschouwer van de Union Parish Greene’s dood als een auto-ongeluk zonder zijn ontmoeting met staatstroopers te noemen.

 

Meer dan twee jaar lang weigerden de autoriteiten de bodycamera-video van de troopers vrij te geven, maar de Associated Press heeft deze dit voorjaar verkregen en gepubliceerd, waarop te zien is hoe troopers Greene aanvielen voordat hij zelfs maar uit zijn auto kon stappen.

 

Op de beelden is te zien hoe agenten Greene herhaaldelijk bedwelmen en slaan terwijl hij zich overgeeft en zegt: “Ik ben je broer! Ik ben bang! Ik ben bang!” Later in de video is te zien hoe een trooper Greene aan zijn enkelboeien meesleept en hem meer dan negen minuten met zijn gezicht naar beneden laat liggen totdat hij zijn lichaamsfuncties verliest.

 

Angst voor een zwarte landeigenaar

In de nasleep van de publicatie door de AP van de video van de gewelddadige arrestatie van Greene, bleven staatsfunctionarissen en pleitbezorgers van de troopers beweren dat de crash de reden was voor de dood van Greene. Gouverneur John Bel Edwards deelde de theorie van de crash in september.

 

“Het probleem zou zijn of hij is overleden aan de verwondingen die hij bij het ongeval heeft opgelopen?” Edwards, een democraat, zei in een radioprogramma. Gratis motor theorie oefenen online mogelijk. “Het is duidelijk dat hij niet stierf bij het ongeval zelf, omdat hij nog leefde toen de troopers met hem in contact kwamen. Maar wat was de doodsoorzaak? Ik weet niet of dat ten onrechte is geportretteerd.”

 

In juli vertelde een advocaat van de agenten die betrokken waren bij de arrestatie van Greene aan de rechtbank dat de crash de oorzaak van zijn dood was en dat ze bewijs zouden overleggen om hun beweringen te staven.

 

Crash gerelateerde botte

“Tijdens het proces zullen gedaagden wetenschappelijk bewijs presenteren dat de dood van de heer Greene werd veroorzaakt door een crash-gerelateerd stomp trauma op de borst, resulterend in een gebroken borstbeen en gescheurde aorta,” schreef P. Scott Wolleson in een aanvraag in een civiele rechtszaak die was aangespannen door Greene’s familie. Het is nog steeds onduidelijk of het nieuwe autopsierapport de lijkschouwer van Union Parish ertoe zal brengen de doodsoorzaak van Greene te veranderen van accidenteel in moord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About

No Comments

Leave a Comment